Heupen
op de snijtafel
Ervaringen en suggesties

Frans H.J.A. van Amerongen

Derde, herziene druk  2012

 

   

Inhoud:


Gerard belandde in het ziekenhuis en kreeg een nieuwe heup. Ondervond vreemde dingen. Iedereen zag en hoorde. Niemand reageerde. Hij aarzelde niet en ging met Frans op onderzoek uit voor een beter herstel. In plaats van slapeloze nachten over kans op blijvende schade. Mensen uit de privť-sfeer van Gerard, ook medisch geschoolden, reageerden met verbazing en verontwaardiging op het gebeurde.
Uit het dossier, reacties en gegevens van anderen ontdekten zij dat ook elders vele dingen misgaan. Met verlies van arbeidsvermogen, vitaliteit en leefkwaliteit van patiŽnten, en de gevolgen voor mensen in hun naaste kring. Kostbare afwijkingen in de gezondheidszorg die buiten de statistieken blijven. Hij zag wanhopige zoekpogingen van patiŽnten naar de juiste informatie. En hysterische reacties van artsen en medisch personeel.
Gerard werd onderwerp van slordigheid en gesol met de waarheid. Dreigde door onzuiver handelende, en onjuist geÔnformeerde artsen en behandelaars zelf in een verkeerd daglicht te komen. Omdat de wťl bestaande zogenaamde medische rapportages als enige waarheid gelden. Wie daarover twijfel uit moet stevig in de schoenen staan.
Gerard en Frans doken in het dossier en kwamen in een wereld die meer vragen opriep. Bijzonder is dat dit verhaal de waarneming en beleving van Gerard en zijn partner weergeeft.

 

De ontdekking van een duistere wereld  waarbij geld in plaats van de patiŽnt bepalend wordt en waarin de patiŽnt ongevraagd en onjuist geÔnformeerd object is van een gepropageerd veilige behandeling. Overzicht van dreigende en gemaakte fouten, stilte, onwaarheden en bedrog, interesse en nonchalance, en de effecten. En over wat ertegen te doen.
Wat weten we van andere patiŽnten? Mogelijk dat dit bij velen herkenning oproept, al zal het verloop vaak verschillen.
 
Autodealer of orthopeed.  Hoe slechte resultaten onzichtbaar blijven. Over onverwachte missers en onwaarheden. Wanneer artsen niet luisteren. Hoe patiŽnten, medisch personeel, de huisarts en therapeuten te vaak het nakijken hebben. Waarom zij liever zwijgen. Het mysterie van de beenlengteverschillen. Hoe de waarheid over de beenlengte wordt uitgesteld tot na de plankjesdag, en na de revalidatieperiode. Goochelen met rŲntgenfoto's en operatieverslagen. Hoe bekkentorsie onbelicht blijft en het herstel verstoort. Waarom half gerepareerden of geÔnvalideerden niet praten. Waarom de statistieken over de resultaten zo fraai ogen. De realiteit van second opinions. Reacties van buitenstaanders en medisch geschoolden. Wat is er verteld, waarover werd gezwegen? Wat wordt er geboden, en wat wordt feitelijk geleverd? Een steekproef van resultaten, ťťn ziekenhuis in het bijzonder. De beleving van patiŽnten. Wat een patiŽnt vooraf ook zou willen weten. Wat er beter zou kunnen.
Waarom de meeste geleverde heupen een beetje fout zijn. Hoe de golf van duizenden foute prothesen traag en gedempt door Nederland ging.

Waarom de prothesevergelijker ondeugdelijk is  en de zaak er niet beter op maakt. En over obstakels bij een second opinion en in de gang naar de Rechter.

Dit boek geeft inside informatie en suggesties aan patiŽnten, familieleden, artsen, specialisten, verpleegkundigen, revalidatie-therapeuten, fysiotherapeuten, zorgverzekeraars en thuiszorgverleners.
En geeft aan hoe het beter kan.

Heupen op de snijtafel   nu gratis downloaden ...

 

Oproep  In verband met ons nader onderzoek over dit onderwerp zoeken wij contact met de persoon met geboortedatum 8 januari 1946 die op 4 augustus 2010 in Nederland een heupoperatie heeft ondergaan.

 
E-mail sturen

   

1

INLEIDING
2 DE OPNAME
3 THUIS VERDER
4 HET DOSSIER EN DE SECOND OPINION
5 ACHTERGRONDINFORMATIE
6 PROTHESES, FABRIKANTEN EN ORTHOPEDEN

 

 

 

83 pagina's

 

18 Bijlagen

NUR 402

2012

 

 

Verantwoording openbaarheid
 55 jaar blootgelegd
Bronnen verantwoording
Rapport praktijk verzekeraars
Wet Aansprakelijkheid    Motorvoertuigen
Afschaffing van de WIA
Strategie van verzekeraars
Databanken van Professionals
Achmea Rabobank Interpolis praktijk
Opheffing Misbruik; Oplossing
Laatste nieuws
Eerder Nieuws en Actualiteit
Bezoekers van website
Dank aan ...
Externe Links
Overzicht Site-Inhoud

 

E-mail sturen

 

04 januari, 2020